CONFINDUSTRIA REUNESTE LA BUCURESTI SOCIETATI SI INSTITUTII DIN BALCANI: O noua strategie privind internationalizarea in Balcani si Europa de Est

Pe 19 octombrie, a avut loc la București, Adunarea Generală Confindustria Balcani, federația care reuneste sectiunile Confindustria din România, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Albania și Muntenegru.

Dupa partea privata, au urmat lucrarile forumului public “Noua strategie privind internaționalizarea. Confindustria în Balcani și în Europa de Est, provocări, oportunități și perspective”, unde a participat în calitate de invitat special Președintele Confindustria Italia, Vincenzo Boccia.

Întalnirea de la București este deosebit de importantă pentru societățile italiene prezente în această zonă geografică, deoarece pentru prima dată poate fi înțeleasă adevarata dimensiune a oportunităților pe care Confindustria le poate oferi întreprinderilor italiene ce își desfășoară activitatea în străinatate.

Mulțumită parteneriatului cu Ambasada Italiei la București, la eveniment au participat numeroși reprezentanți ai autorităților românești și europene: pentru Romania, Ministrul de Finanțe, Anca Dragu, Ministrul Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, Consilierul Prezidential, Cosmin Marinescu, pentru Bulgaria Vice Ministrul Economiei, Daniela Vezieva, pentru Albania, Ministrul Dezvoltarii economice, al turismului, comertului si intreprinderii, Milva Ekonomi, pentru Republica Srpska, Ministrul Stiintelor si Tehnologiei, Jasmin Komic’, pentru Muntenegru, Consilierul Primului Ministru, Vojin Vlahovic’, pentru Serbia, Senior Adviser pentru Ministerul Comertului, Turismului si Telecomunicatiilor, Rade Berbakov, pentru Bosnia&Hertegovina, Consilierul Ministrului Comertului, Aner Begic’.

“Este o inițiativa deosebit de importantă, având în vedere rolul strategic al regiunii și interesul întreprinzătorilor italieni față de această parte a Europei și în special față de România. În colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe din Italia, Ambasada Italiei la București și celelalte reprezentanțe diplomatice din zonă s-au mobilizat imediat alături de Confindustria, Confindustria Balcani și Confindustria România pentru a asigura o amplă participare instituțională la aceasta întâlnire atât de importantă”, a declarat Ambasadorul Italiei, Diego Brasioli.

©2013 ADV Communication Production. All rights reserved.